IN ACEST ARTICOL:
O reteta savuroasa de tarta cu zmeura

Ingrediente:

Blat: 125 g unt, 2 galbenusuri, 100 g zahar pudra, 250 g faina, 2 linguri lapte rece

Crema: 3 oua, 3 linguri zahar, esenta de vanilie, 1 lingura amidon, 150 g smantana, 2-3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza mai fina), 1 lingura pesmet, 1kg zmeura.

Preparare:


Blat: Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina si la sfarsit laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa 30 minute la rece.

Crema: Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie, smantana, amidonul si branza mascarpone, mixand in continuare, pana se obtine o compozitie cremoasa, uniforma.

Asamblarea: Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se adauga crema. Deasupra se aseaza zmeura. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Tarta se serveste rece, ca atare sau cu inghetata.

Pofta mare sa aveti!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri