Ingrediente
Aluat:
- 250 gr. faina
- 1/2 pachet drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 1 ou
- 50 gr. unt moale
- 10 linguri lapte caldut
Umplutura:
- 2 mere
- 4 linguri zahar
- nuci pisate
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
In centru fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar, oul intreg, restul de lapte, untul moale. Se framanta. Aluatul e foarte usor de lucrat. Se acopera cu folie si se lasa 50 min la caldut. Cat creste aluatul, ne ocupam de umplutura.
Radem merele si le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul, unde se calesc bine. Apoi se adauga scortisoara si nucile, amestecam si lasam deoparte la racit.
Dupa 50 de min,aluatul se scoate pe masa cu faina pe ea si fara sa se mai framante, se imparte in 8 bucati egale. Apoi se-ntinde bila de aluat in foaie mai groasa, se pune 1 lingurita de mere pe centru, se aduna colturile si se lipesc usor prin presare. Se mai lasa in tava cam 30 min iar apoi se baga la cuptor la 350 F, pentru.15 min(la mine a durat 20). Depinde de cuptor, oricum se fac foarte repede. Deasupra eu le-am pus ou batut.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.