Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1/2 baton de vanilie
- 500 ml lapte
- 50 g zahar
- 2 pachete zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 60 g gris
- 2 oua
- 250 g afine amestecate cu mure
- suc de lamaie
- putin zahar tos
Mod de preparare:
Fierbeti laptele cu batonul de vanilie, zahar, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul incet si turnati in ploaie grisul, amestecand repede. Intre timp, separati galbenusurile de albusuri. Luati grisul de pe foc si adaugati galbenusurile. Bateti albusurile spuma si le amestecati cu grisul. Turnati compozitia in boluri si dati la frigider. Afinele si murele se spala bine, se scurg de apa, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cateva lingurite de zahar tos deasupra. Cupele cu budinca se scot de la frigider si se garnisesc cu fructele de padure.
Sursa foto :davitydave
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!