Gem de zmeura

12:07, 22 Iulie 2011 publicat în Retete culinare

Zmeura dulce si parfumata, cunoscuta si sub denumirea de „rug de munte”, este un adevarat izvor de vitamine, minerale si substante nutritive, necesare unei bune functionari a organismului ( vit.C, A, magneziu, cupru, calciu)

Dificultate:redusa

Ingrediente:

Citeste si:
5 Ceaiuri extraordinare cu arome de Crăciun
5 Ceaiuri extraordinare cu...
  • 1 kg zmeura
  • 700 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:

Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert, la foc potrivit, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata si amestecand incet. Se fierbe pana cand capata o consistenta ingrosata, gelatinoasa ( aprox. 30-40 min). Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Gemul se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Se infasoara in paturi mai groase si se lasa asa pana cand este complet racit. Abia apoi este gata de pus in camara.

Citeste si:
Mierea de Manuka: de la gustul desăvârșit la panaceu natural
Mierea de Manuka: de la...

Alte retete delicioasa gasiti pe blogul: Bucataria-Marea Aventura


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri