Zmeura dulce si parfumata, cunoscuta si sub denumirea de „rug de munte”, este un adevarat izvor de vitamine, minerale si substante nutritive, necesare unei bune functionari a organismului ( vit.C, A, magneziu, cupru, calciu)

Dificultate:redusa

Ingrediente:

  • 1 kg zmeura
  • 700 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:

Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert, la foc potrivit, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata si amestecand incet. Se fierbe pana cand capata o consistenta ingrosata, gelatinoasa ( aprox. 30-40 min). Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Gemul se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Se infasoara in paturi mai groase si se lasa asa pana cand este complet racit. Abia apoi este gata de pus in camara.

Alte retete delicioasa gasiti pe blogul: Bucataria-Marea Aventura


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gem de zmeura.