IN ACEST ARTICOL:
Inghetata cu urda, un desert racoritor si usor de preparat!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 25g fistic
  • 25g nuci
  • 25g alune
  • 25g cubulete zaharisite de ghimbir
  • 25g cirese
  • 25g caise
  • 25g struguri din compot
  • 500g urda
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 125g zahar praf
  • coaja rasa de lamaie si portocale

Mod de preparare:

Fisticul, nucile si alunele se toaca marunt. Se amesteca apoi cu coaja rasa de lamaie si de portocala. Intr-un castron se amesteca ghimbirul, ciresele si strugurii. Separat se freaca urda cu esenta de vanilie si se adauga peste fructe. Galbenusurile se bat cu zaharul, pana cand se obtine o spuma ce se pune la bain-marie, la foc potrivit si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se turna compozitia peste amestecul obtinut anterior. Se tapeteaza o tava cu folie si se toarna compozitia rece in tava. Se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se acopera compozitia cu folie si se da tava la congelator pentru o noapte. Se scoate apoi compozitia din tava, se inlatura folia si se orneaza inghetata cu frisca, cirese.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri