Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 25g fistic
- 25g nuci
- 25g alune
- 25g cubulete zaharisite de ghimbir
- 25g cirese
- 25g caise
- 25g struguri din compot
- 500g urda
- 2 linguri coniac
- 1 lingura esenta de vanilie
- 4 galbenusuri
- 125g zahar praf
- coaja rasa de lamaie si portocale
Mod de preparare:
Fisticul, nucile si alunele se toaca marunt. Se amesteca apoi cu coaja rasa de lamaie si de portocala. Intr-un castron se amesteca ghimbirul, ciresele si strugurii. Separat se freaca urda cu esenta de vanilie si se adauga peste fructe. Galbenusurile se bat cu zaharul, pana cand se obtine o spuma ce se pune la bain-marie, la foc potrivit si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se turna compozitia peste amestecul obtinut anterior. Se tapeteaza o tava cu folie si se toarna compozitia rece in tava. Se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se acopera compozitia cu folie si se da tava la congelator pentru o noapte. Se scoate apoi compozitia din tava, se inlatura folia si se orneaza inghetata cu frisca, cirese.
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!