Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 6 oua
- 500 g smantana
- 1 pepene galben
- 1 lingurita bicarbonat
- 7 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 2 linguri iaurt
- 3 linguri apa
- 1 radacina ghimbir
- 3 linguri cacao
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu 4 linguri de zahar, bicarbonatul, 4 linguri ulei, apa, ghimbirul ras, iaurtul si faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se tapeteaza o tava pentru aragaz cu hartie de copt si se pune amestecul in tava. Se amesteca cele 2 linguri de cacao cu o parte din amestec. Se aseaza tava la cuptor la foc mediu. Intre timp se taie pepenele felii foarte subtiri. Blatul copt se lasa pe un gratar sa se raceasca si apoi se taie pe jumatate. Smantana se bate bine cu un tel si se adauga zahar dupa gust. Pepenele se aseaza in forma de solzisori pe jumatate de blat. Se acopera cu cealalta jumatate se si preseaza. Intre timp, se prepara pe foc un sos de ciocolata din 300 g zahar, 100 g cacao, 50 g ulei si 100-150g apa. Rece, prajitura se taie patrate si se serveste cu frisca si sos de ciocolata.

Sursa foto:dreamagicjpwww.flickr.com/photos/dreamagicjp/
Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023