Am ramas cu mai multe retete restante, si daca nu le scriu mai repede, cred ca uit ce-am pus in mancare :)) ... mai ales ca am constatat ca n-am facut atat de multe poze; la orezul asta, am doar rezultatul final ... rezultat gustos rau, gatit pentru o zi de post.
Am pus la steamer 3/4 ceasca de orez integral; asta e masura mea pentru o masa in 2, maxim 3, daca portiile sunt un pic mai mici. Tot la steamer, in alt compartiment, am pus ~ 2 pumni de mazare congelata.
Separat, pe aragaz, intr-o tigaie, am turnat 2-3 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi tocati feliute mici; am invartit usturoiul cam 1 minut, si am adaugat tot vreo 2 pumni de ardei gras - tot de la congelator; am pus capacul si am lasat ardeii sa se inmoaie; am condimentat cu sare, piper, cateva boabe de mustar si am oprit focul cand s-au inmuiat ardeii.
Am asteptat sa se termine de fiert orezul si mazarea, si cand au fost gata le-am pus in tigaia cu ardei; am completat cu o ceasca de apa si putin sos de rosii (chiar putin de tot, vreo 2 linguri) si am lasat la foc pana a scazut lichidul.
Si ... asta-i tot; destul de rapid, practic dureaza atat cat e necesar pentru orez sa fiarba la steamer - max 30 de minute.
Pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul Oanei Savu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?