Am ramas cu mai multe retete restante, si daca nu le scriu mai repede, cred ca uit ce-am pus in mancare :)) ... mai ales ca am constatat ca n-am facut atat de multe poze; la orezul asta, am doar rezultatul final ... rezultat gustos rau, gatit pentru o zi de post.
Am pus la steamer 3/4 ceasca de orez integral; asta e masura mea pentru o masa in 2, maxim 3, daca portiile sunt un pic mai mici. Tot la steamer, in alt compartiment, am pus ~ 2 pumni de mazare congelata.
Separat, pe aragaz, intr-o tigaie, am turnat 2-3 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi tocati feliute mici; am invartit usturoiul cam 1 minut, si am adaugat tot vreo 2 pumni de ardei gras - tot de la congelator; am pus capacul si am lasat ardeii sa se inmoaie; am condimentat cu sare, piper, cateva boabe de mustar si am oprit focul cand s-au inmuiat ardeii.
Am asteptat sa se termine de fiert orezul si mazarea, si cand au fost gata le-am pus in tigaia cu ardei; am completat cu o ceasca de apa si putin sos de rosii (chiar putin de tot, vreo 2 linguri) si am lasat la foc pana a scazut lichidul.
Si ... asta-i tot; destul de rapid, practic dureaza atat cat e necesar pentru orez sa fiarba la steamer - max 30 de minute.
Pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul Oanei Savu
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana