Ingrediente:
- 700 g visine
- 100 g unt
- 125 g zahar
- 3 oua
- 180 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- esenta de rom
- 1 lg lapte
Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga pana la 180 de grade. Pregatiti forma in care dorinti sa faceti prajitura (eu am ales o forma de tarta) - tapetati-o cu unt sau folositi hartie de copt. Partea cea mai migaloasa a retetei este pregatirea visinelor: dureaza ceva timp pana indepartati samburii. Aluatul este unul traditional de pandispan.
Cu mixerul bateti zaharul cu untul moale si inglobati pe rand ouale, amestecand (cu rabdare :)) pana se dizolva zaharul. Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o apoi treptat (lingura cu lingura), amestecand in continuu. Inainte de final se adauga esenta de rom si un pic de lapte caldut. Asezati aluatul in forma si puneti peste visinele curatate de la inceput. Lasati in cuptor 30-40 de minute. Eu l-am servit cald, cu frisca si caramel macinat proaspat. :)
Mai multe retete delicioasa puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare