Ingrediente:
- 700 g visine
- 100 g unt
- 125 g zahar
- 3 oua
- 180 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- esenta de rom
- 1 lg lapte
Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga pana la 180 de grade. Pregatiti forma in care dorinti sa faceti prajitura (eu am ales o forma de tarta) - tapetati-o cu unt sau folositi hartie de copt. Partea cea mai migaloasa a retetei este pregatirea visinelor: dureaza ceva timp pana indepartati samburii. Aluatul este unul traditional de pandispan.
Cu mixerul bateti zaharul cu untul moale si inglobati pe rand ouale, amestecand (cu rabdare :)) pana se dizolva zaharul. Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o apoi treptat (lingura cu lingura), amestecand in continuu. Inainte de final se adauga esenta de rom si un pic de lapte caldut. Asezati aluatul in forma si puneti peste visinele curatate de la inceput. Lasati in cuptor 30-40 de minute. Eu l-am servit cald, cu frisca si caramel macinat proaspat. :)

Mai multe retete delicioasa puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat
De la manipularea emoțională la abuzul sexual asupra copiilor: Mecanismele prin care copiii sunt vulnerabilizați și devin victime