Ingrediente:
- 700 g visine
- 100 g unt
- 125 g zahar
- 3 oua
- 180 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- esenta de rom
- 1 lg lapte
Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga pana la 180 de grade. Pregatiti forma in care dorinti sa faceti prajitura (eu am ales o forma de tarta) - tapetati-o cu unt sau folositi hartie de copt. Partea cea mai migaloasa a retetei este pregatirea visinelor: dureaza ceva timp pana indepartati samburii. Aluatul este unul traditional de pandispan.
Cu mixerul bateti zaharul cu untul moale si inglobati pe rand ouale, amestecand (cu rabdare :)) pana se dizolva zaharul. Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o apoi treptat (lingura cu lingura), amestecand in continuu. Inainte de final se adauga esenta de rom si un pic de lapte caldut. Asezati aluatul in forma si puneti peste visinele curatate de la inceput. Lasati in cuptor 30-40 de minute. Eu l-am servit cald, cu frisca si caramel macinat proaspat. :)
Mai multe retete delicioasa puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.