Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 pepene rosu (3 kg)
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se fierbe zaharul in 800 ml apa, pana cand se obtine cu sirop aproape legat. Intre timp se pregatesc cojile de pepene. Se spala pepenele, se alege coaja groasa si se taie felii subtiri. Din coaja ramasa se taie pe lungime fasii subtiri, pana se ajunge la invelisul verde. Se rasucesc fasiile pe un creion, formand melcisori. Ca sa nu sa se desfaca, se prind cu scobitori. Se folosesc doua oale, intr-una se varsa 2 litri de apa rece, iar in cealalta 2 litri cu apa, care se pun la fiert. Se invelesc melcisorii in tifon si se introduc in apa care clocoteste, timp de 10 minute, iar apoi imediat in apa rec. Se scot din tifon, se indeparteaza scobitorile si se lasa sa se scurga. Cand siropul s-a legat, se ia vasul de pe foc si se introduc melcisorii. Dupa 15 minute, se adauga zeama de lamaie si frunzele de busuioc. Se fierbe dulceata, la foc mediu, timp de 45 de minute. A doua zi, se fierbe din nou dulceata, pana cand la suprafata apar basicute. Se lasa la rece, iar apoi se pune in borcane, care se pastreaza la loc aerisit si fara lumina.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară