Iti recomandam aceasta gustoasa reteta de clatite flambate.

Ingrediente :

  • 2-3 linguri faina
  • 2 oua
  • 3 linguri lapte
  • 1 portocala
  • 1/2 lamaie
  • 2-3linguri alune macinate fin
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lichior de oua
  • 4-5 linguri rom

Mod de preparare :

Se prepara un aluat foarte subtire din oua, faina si lapte si un praf de sare. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se fac 4 clatite subtiri. Se asaza pe o farfurie si se tin la cald in cuptor. Zeama de portocala si cea de lamaie se amesteca cu alunele, mierea si lichiorul de oua. Se intinde compozitia pe clatite si se impaturesc de doua ori, in asa fel incat sa rezulte un triunghi. Se asaza pe o farfurie plata. Intr-o cratita cu coada lunga se toarna romul si se aprinde. Se toarna romul,inca arzand, peste clatite. Se servesc calde.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clatite flambate.