Ingrediente :
- 2-3 linguri faina
- 2 oua
- 3 linguri lapte
- 1 portocala
- 1/2 lamaie
- 2-3linguri alune macinate fin
- 2 linguri miere
- 2 linguri lichior de oua
- 4-5 linguri rom
Mod de preparare :
Se prepara un aluat foarte subtire din oua, faina si lapte si un praf de sare. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se fac 4 clatite subtiri. Se asaza pe o farfurie si se tin la cald in cuptor. Zeama de portocala si cea de lamaie se amesteca cu alunele, mierea si lichiorul de oua. Se intinde compozitia pe clatite si se impaturesc de doua ori, in asa fel incat sa rezulte un triunghi. Se asaza pe o farfurie plata. Intr-o cratita cu coada lunga se toarna romul si se aprinde. Se toarna romul,inca arzand, peste clatite. Se servesc calde.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă