Avem nevoie de:
Blat:
- 4 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri cacao
Crema:
- 400g frisca lichida
- 2 plicuri intaritoare pt frisca
- 1 borcan compot cirese (se poate folosi orice compot)
Mod de preparare:
Se face un chec din 4 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 8 linguri ulei, praf de copt si zahar vanilat.
In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna trei sferturi din cantitatea de aluat.
Cantitatea ramasa se omogenizeaza cu cacao si se toarna peste aluatul din tava.
In timp ce checul sta la cuptor se prepara frisca amestecata cu intaritor si apoi se da la frigider.
Dupa ce checul este gata, il lasam putin la racit apoi il taiem in 2 pe lungime.
Aseazam pe un platou o parte din chec, insiropam cu zeama din compot, intindem un strat de frisca, punem apoi cateva boabe de cirese, nivelam cu frisca, punem si cealalta bucata din chec, insiropam si ornam tortul cu frisca ramasa. Se orneaza dupa preferinta.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară