O reteta delicioasa de legume cu sos argentinian

De fapt, reteta este pentru sosul argentinian, sau Chimichurri. Legumele sunt un mix de morcovi, conopida, fasole si mazare fierte la steamer pentru 30 de minute. Cantitatea de legume este pentru 2 persoane, si anume 400 de grame.

Si acum, sa revin la sos .... care face deliciul acestei retete. La fel de bine poate fi folosit si pentru alte feluri de mancare, diverse salate sau fripturi. Reteta am gasit-o pe net, si am executat-o cu foooooarte mici modificari, ceea ce e chiar neobisnuit pentru mine.

Iata de ce avem nevoie:

  • 1 ceapa
  • ardei gras - rosu si verde, cam un pumn de fasiute (eu am avut din cel congelat)
  • 1 rosie
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • sucul de la 1 lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml apa calduta

Am procedat asa: am pus ceapa, usturoiul, ardeiul gras si firele de patrunjel (aproape o legatura) in vasul de la mixerul verrtical si le-am tocat marunt. Am decojit rosia si am adaugat-o si pe ea peste legumele, mixand inca o data pentru a omogeniza si rosia cu restul legumelor. Peste legume am adaugat si restul condimentelor: dafin, oregano, boia, chili, sare si piper si am mai mixat putin, ca sa se integreze bine in sos si foile de dafin. Am pus acest amestec intr-o cutie cu capac. Peste am turnat apa calduta; am pus capacul si am agitat sa se amestece bine si l-am lasat sa "stea" vreo 10-15 minute. Am adaugat apoi uleiul si sucul de lamaie si am folosit iar mixerul ca sa se omogenizeze cat mai bine. Am pus capacul si l-am bagat la frigider. Este foarte gustos si proaspat, dar savoare mai mare au capatat a doua zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Eu am folosit sosul pentru mixul de legume descris mai sus. A fost excelent, desi destul de iute, si s-a imbinat foarte bine cu legumele. Data viitoare o sa-l fac drept garnitura pentru o fripturica la cuptor :).

Ah, si e de post.

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul Oanei Savu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri