Am ales o reteta clasica, din cotlet de porc, iar pentru garnitura am preferat legume stropite cu ulei de masline. Si, ca sa nu fie o masa banala, am marinat carnea cateva ore.
Pentru 2-3 portii avem nevoie de:
- 500 g cotlet porc
- 2 ardei
- 2 dovlecei
- 2 rosii
- 1 ceapa (optional)
- o bucatica mica de unt (optional)
- 4 linguri ulei de masline aromat
- 50 ml vin
- 2 catei usturoi
- cimbru
- sare, piper
Cotletele de porc le ungem cu putin unt, le frecam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-un bol si turnam peste ele vinul si usturoiul pisat, acoperim vasul si dam la frigider cateva ore.Legumele le curatam, dovleceii si rosiile le taiem rondele groase cam de 0.5cm, ardeii ii taiem fasii, iar ceapa pe jumatate. Asezam pe gratar legumele si cu o pensula le ungem cu ulei de masline pe fiecare parte. Intoarcem legumele de cateva ori, pana cand sunt patrunse, dar putin al dente :) Cand legumele sunt gata, le punem intr-un bol acoperit, le condimentam cu sare, piper si cimbru.
Scoatem carnea de la frigider si o frigem pe gratar, cateva minute pe fiecare parte, pana este rumenita.
Iata o reteta rapida, pentru un pranz consistent, plin de arome. Din graba, n-am apucat sa calculez caloriile, dar la gratar nu se pune :)
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară