O interesanta reteta de placinta cu mere, ce aminteste de delicioasa placinta a bunicii!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 250g faina alba
  • 50g migdale
  • 175g unt
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de apa rece
  • 6 mere
  • 50g de zahar pudra
  • suc de la 1 lamaie
  • 8-10 cuisoare

Mod de preparare:

Mere se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu untul, migdalele, coaja de lamaie, oul si apa. Se amesteca, pentru usurinta, intr-un blender, pana se omogenizeaza. Compozitia se acopera cu o folie si se da la frigider pentru 15 minute. Merele se pun intr-un vas, se adauga zahar, zeama de lamaie si cuisoarele. Se scoate aluatul din frigider, se intind doua foi. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se asaza o foaie, se intinde uniform compozitia de mere, apoi se asaza cea de-a doua foaie. Se strang marginile aluatului, se unge placinta cu un pic de lapte sau ou batut si se dau la cuptor pana se rumeneste.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu mere.