O reteta delicioasa de desert cu mere

Mod de preparare:

Incepeti mai intai cu stratul de mere: razaliti 1 kg de mere, amestecati cu 2 lingurite de scortisoara si 50 de grame de unt si intindeti compozitia intr-o tava. Dati la cuptor la foc potrivit pana cand se evapora zeama lasata de mere. Intre timp pregatiti urmatorul strat - crema. Frecati bine 6 galbenusuri de ou cu 250 g de zahar si 1 lingura de zahar vanilat. Adaugati incet apoi 1 litru de lapte in care at dizolvat 5 linguri de faina. Desert cu mere. Reteta desert cu mere Cand ati omogenizat amestecul, puneti vasul la bain-marie amestecand in continuu pana se ingroasa crema. Intindeti crema peste mere si dati in continuare la cuptor pana se formeaza o crusta. Cu cele 6 albusuri ramase bateti o spuma cu 6 linguri de zahar. Cand s-a intarit, intindeti spuma peste crema si lasati la cuptor pana se rumeneste. Scoateti din cuptor si lasati sa stea la loc racoros 24 de ore pana sa o taiati.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desert cu mere.