Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru clatite:
- 300ml lapte
- 3 oua
- 150 gr faina
- un varf de cutit sare
Pentru umplutura:
- 300 gr carne tocata
- 200 gr ciuperci
- 1 buc ardei gras
- 1 buc ceapa
- un varf de cutit busuioc
- sare si piper
- smantana
Mod de preparare:
Pentru inceput, pregatim compozitia din clatite amestecand toate ingredientele enumerate mai sus cu un mixer pana devine omogenizata. Tocam ceapa marunt si o calim intr-o tigaie pentru 5 min, iar apoi punem ciupercile. Lasam totul sub capac pentru aproximativ 10 min. Eventual se poate adauga si un strop de apa, dar ciupercile vor lasa si ele la randul lor sucul lor. La final, punem si carnea tocata, ardeiul gras taiat cuburi, amestecam bine, iar apoi punem si condimentele cu mirodenii. Lasam totul sub capac pentru aproximativ 15 minute. Ne apucam de pregatirea clatitelor (gasiti pasii exacti la reteta culinara de Clatite cu branza . Odata terminate de copt clatitele, le vom umple, una cate una, cu umplutura de carne si ciuperci. In fiecare clatite se vor pune aprox. 2-3 linguri de compozitie, iar apoi vor fi rulate conform imaginilor de mai jos. Aveti grija la rularea lor, deoarece s-ar putea rupe. Pentru aceasta din start facem compozitia de clatite putin mai groasa. Intr-un vas yena, uns cu putin unt, punem una cate una si deasupra presaram parmezan / grana / cascaval. In cuptorul preincalzit la 180 de grade punem clatitele la copt pentru 20 de minute. Acestea se vor servi calzi impreuna cu cateva linguri de smantana.
Mai multe retete culinare puteti gasi pe blogul : https://culinare.tv
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară