Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 dovlecei (600 - 700g)
- 2 morcovi potriviti
- 2 cepe verzi
- 1 ardei
- 1 radacina micuta de telina
- 500 ml bors sau zeama de la 1-2 lamai
- 100 g iaurt
- 2 oua
- 1 legatura marar
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatam si tocam marunt cepele, ardeiul, morcovii si telina. In oala turnam uleiul si calim cateva minute legumele. Apoi adaugam aproximativ 2 litri de apa, punem sare si asteptam sa inceapa sa fiarba. Dupa 10-15 minute de cand a inceput sa clocoteasca, adaugam dovleceii tocati cubulete si mai lasam 10 minute. Intre timp fierbem borsul si il turnam peste ciorba. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam iaurtul, putina sare, piper si turnam peste amestec cateva linguri din ciorba fierbinte. Daca folositi zeama de lamaie, amestecati-o cu ouale si iaurtul. Omogenizam si turnam inapoi in oala, amestecam si oprim focul. Presaram mararul tocat fin si am rezolvat ciorba. Servim calduta, cu iaurt sau smantana si un ardei iuteeeee ca focu. Ca orice ciorba de legume, are foarte putine calorii, adica vreo 25 la 100 de grame.
O varietate de retete culinare gasiti pe blogul : https://furnicuti.blogspot.com/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana