O ciorbita foarte usoara si racoritoare, plina de zarzavaturi proaspete. Dovleceii sunt atat de cruzi in aceasta perioada, incat se fierb in cateva minute, la fel si restul ingredientelor, asa ca ciorba e gata imediat. Daca va place, puteti s-o

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2 dovlecei (600 - 700g)
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei
  • 1 radacina micuta de telina
  • 500 ml bors sau zeama de la 1-2 lamai
  • 100 g iaurt
  • 2 oua
  • 1 legatura marar
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curatam si tocam marunt cepele, ardeiul, morcovii si telina. In oala turnam uleiul si calim cateva minute legumele. Apoi adaugam aproximativ 2 litri de apa, punem sare si asteptam sa inceapa sa fiarba. Dupa 10-15 minute de cand a inceput sa clocoteasca, adaugam dovleceii tocati cubulete si mai lasam 10 minute. Intre timp fierbem borsul si il turnam peste ciorba. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam iaurtul, putina sare, piper si turnam peste amestec cateva linguri din ciorba fierbinte. Daca folositi zeama de lamaie, amestecati-o cu ouale si iaurtul. Omogenizam si turnam inapoi in oala, amestecam si oprim focul. Presaram mararul tocat fin si am rezolvat ciorba. Servim calduta, cu iaurt sau smantana si un ardei iuteeeee ca focu. Ca orice ciorba de legume, are foarte putine calorii, adica vreo 25 la 100 de grame.

O varietate de retete culinare gasiti pe blogul : http://furnicuti.blogspot.com/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de dovlecei.