Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 vinete mijlocii
- 100 ml ulei de masline
- 4 cepe
- 4 catei de usturoi
- 1 conserva de rosii
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- 1 vf de cutit de scortisoara
- oregano uscat
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se spala vinetele, se taie in jumatate pe lungime, se sareaza si se pun intr-un vas sa se scurga pt 15 minute. Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza, patrunjelul se toaca marunt, lamaia se feliaza, iar rosiile din conserva se taie mai marunt. Vinetele se scobesc de miez cam 2 cm adancime. Se pune uleiul la incins si se prajesc pe interior vinetele. In uleiul ramas se caleste ceapa cu usturoiul. Se adauga apoi rosiile si pulpa de vinete, tocata marunt. Se acopera cu un capac si se fierbe 5 minute. Se adauga apoi scortisoara si oregano si se mai lasa putin pe foc. La sfarsit se adauga piper si sare dupa gust. Se asaza vinetele intr-o tava si se umplu cu compozitia de mai sus. Pe fiecare vanata se asaza cate 1-2 felii de lamaie si se da la cuptor la foc potrivit 15-20 minute. Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.
Foto interior : adem 80
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă