Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 vinete mijlocii
- 100 ml ulei de masline
- 4 cepe
- 4 catei de usturoi
- 1 conserva de rosii
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- 1 vf de cutit de scortisoara
- oregano uscat
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se spala vinetele, se taie in jumatate pe lungime, se sareaza si se pun intr-un vas sa se scurga pt 15 minute. Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza, patrunjelul se toaca marunt, lamaia se feliaza, iar rosiile din conserva se taie mai marunt. Vinetele se scobesc de miez cam 2 cm adancime. Se pune uleiul la incins si se prajesc pe interior vinetele. In uleiul ramas se caleste ceapa cu usturoiul. Se adauga apoi rosiile si pulpa de vinete, tocata marunt. Se acopera cu un capac si se fierbe 5 minute. Se adauga apoi scortisoara si oregano si se mai lasa putin pe foc. La sfarsit se adauga piper si sare dupa gust. Se asaza vinetele intr-o tava si se umplu cu compozitia de mai sus. Pe fiecare vanata se asaza cate 1-2 felii de lamaie si se da la cuptor la foc potrivit 15-20 minute. Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.
Foto interior : adem 80
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară