Ingredientele
Pentru blat iti trebuie:
- 6 albusuri
- 200 grame zahar
- 200 grame nuca macinata
- 3 linguri faina
- 1 praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
- 10 linguri de zahar
- 220 grame unt
- 200 g nuca
- 200 g ciocolata neagra
- 5 linguri ulei
- 6 galbenusurile ramasa de la blat
Mod de preparare:
Pentru blat pregatesti asa:
Separi ouale.Bati albusurile spuma,adaugi nuca macinata,zaharul faina si praful de copt. Dupa ce coci blatul torni peste el asa fierbinte 200 g ciocolata alba razalita sau topita(cu 3 linguri ulei). Eu am ales varianta de razalita peste blatul fierbinte.Se da la rece.
Pentru crema pregatesti asa:
Caramelizezi 5 linguri de zahar si adaugi untul.Adaugi apoi galbenusurile frecate cu celelate 5 linguri de zahar si nuca zdrobita marunt.Amesteci crema si o pui la fiert pina se ingroase si apoi se lasa la rece.Se intinde peste blatul cu ciocolata alba,peste care torni ciocolata neagra topita cu cele 5 linguri ulei(eu am ales varianta frisca peste crema si pot sa va spun ca e super buna si o voi avea mereu in carnetelul meu de prajituri)
Mai multe retete delicioase si interesante puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana