Ingredientele
Pentru blat iti trebuie:
- 6 albusuri
- 200 grame zahar
- 200 grame nuca macinata
- 3 linguri faina
- 1 praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
- 10 linguri de zahar
- 220 grame unt
- 200 g nuca
- 200 g ciocolata neagra
- 5 linguri ulei
- 6 galbenusurile ramasa de la blat
Mod de preparare:
Pentru blat pregatesti asa:
Separi ouale.Bati albusurile spuma,adaugi nuca macinata,zaharul faina si praful de copt. Dupa ce coci blatul torni peste el asa fierbinte 200 g ciocolata alba razalita sau topita(cu 3 linguri ulei). Eu am ales varianta de razalita peste blatul fierbinte.Se da la rece.
Pentru crema pregatesti asa:
Caramelizezi 5 linguri de zahar si adaugi untul.Adaugi apoi galbenusurile frecate cu celelate 5 linguri de zahar si nuca zdrobita marunt.Amesteci crema si o pui la fiert pina se ingroase si apoi se lasa la rece.Se intinde peste blatul cu ciocolata alba,peste care torni ciocolata neagra topita cu cele 5 linguri ulei(eu am ales varianta frisca peste crema si pot sa va spun ca e super buna si o voi avea mereu in carnetelul meu de prajituri)
Mai multe retete delicioase si interesante puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?