Dupa aceeasi tehnica de preparare a placintei cu mere se face si placinta cu pere- mult mai gustoasa si mai aromata .
Ingrediente:
Pentru aluat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, 50 ml lapte dulce, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 12 linguri faina .
Pentru umplutura:
1 kg pere, 1 lingurita scortisoara, 50 g unt, 4 linguri zahar.
Preparare:
Umplutura:
Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar, unt si scortisoara, amestecand continuu pana se inmoaie. Daca perele sunt mai moi si mai zemoase, se amesteca si cu o lingura de gris iar timpul calirii se reduce.
Aluatul:
Se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor pentru 10 minute.
Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară