Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blatul:
- 60g ciocolata amara
- 1/2 cana unt
- 1 cana zahar
- 2 oua mari
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita scortisoara
Crema::
- 360g ciocolata alba de menaj
- 2 lingurite esenta de menta
Glazura:
- 6 linguri frisca
- 180g ciocolata semidulce
Pentru ornat:
- ciocolata alba
- frunze verzi de menta
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Se pregateste blatul:ciocolata se rupe in bucati si se topeste. Untul se bate untul pana devine spumos. Treptat, se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga, unul cate unul, ouale. Dupa fiecare se bate bine compozitia. Se adauga ciocolata topita, vanilia, faina si scortisoara. Se amesteca pana se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata, care se da cuptor, la foc potrivit 30 de minute. Se scoate din cuptor cand este tare si la mijloc (se face proba cu scobitoarea) si se lasa sa se raceasca 10 minute. Intre timp se prepara crema: se amesteca ciocolata alba rasa cu frisca pe bain-marie, pana cand se obtine o compozitie omogena. Se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de menta. Se amesteca si se acopera vasul pentru 5 minute. Se toarna crema calda peste blatul racit si se lasa la rece. In acest timp se prepara glazura amestecand bucatile de ciocolata si frisca, la bain-marie. Cand compozitia este omogena, se ia vasul de pe foc si lasa la racit 5 minute. Jumatate din glazura se intinde peste prajitura scoasa din frigider, iar apoi se da inca o ora la frigider. Dupa acest timp, se intinde glazura ramasa, reincalzita, peste prajitura. Se orneaza cu ciocolata alba rasa, cu frunze verzi de menta sau cu fructe de sezon.
Va recomandam si aceasta reteta de negresa marmorata!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară