Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 200g faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 100g zahar
- 150g unt
- 200g ciocolata amaruie
- 100g frisca
- 100g stafide
- 300g cirese
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati, faina cu zaharul, praful de copt si untul. Framantati bine pana obtineti un aluat neted, pe care il dati la rece cam o ora. Decupati din el rondele de 5 cm diametru si le asezati intr-o tava unsa cu unt si le dati la cuptor, la foc repede, pentru 12-15 minute. Dupa ce s-au rumenit, la scoateti si le lasati sa se raceasca. Intre timp pregatiti glazura: pe un vas la bainmarie topiti ciocolata amaruie, iar dupa ce s-a topit, o amestecati bine cu frisca. Fursecurile se scufunda in ciocolata si apoi se scot, asezandu-se pe o folie de aluminiu. Le dati la rece pentru 3 ore, iar apoi le ornati cu cirese fara samburi si cu stafide.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă