Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg rosii coapte
- 2 ardei de diferite culori
- 1 vanata mare
- 1 lingura sare
- ¾ pahar ulei de masline
- 1 dovlecel
- 1 zuchini
- 2 cepe mari
- 3 catei mari usturoi
- 100 ml vin rosu sec
- 4 frunze de chimen proaspat
- 5 linguri patrunjel verde tocat
- 5 linguri busuioc proaspat tocat
- piper macinat
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata. Vinetele se taie in cuburi mari si se presara cu sare. Rosiile se curata de pielite, se scot semintele si se taie felii. Cepele, zuchini, ardeii si dovlecelul se taie, separat, cubulete. Intr-o tigaie se rumesc dovlecelul si zuchini, dupa care se rastroarna intr-un bol. Se calesc ardeii si se pun in bol. Se calesc si vinetele si se pun peste restul de legume. Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul, iar cand devine sticloasa se adauga vinul, apoi rosiile, chimenul si patrunjel tocat. Se fierbe la foc mic cam 10 minute, dupa care se adauga toate legumele si se lasa pe foc pana cand devin moi. Se iau de pe foc si se presara patrunjel tocat si busuioc, sare, piper si zeama de lamaie.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana