Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg rosii coapte
- 2 ardei de diferite culori
- 1 vanata mare
- 1 lingura sare
- ¾ pahar ulei de masline
- 1 dovlecel
- 1 zuchini
- 2 cepe mari
- 3 catei mari usturoi
- 100 ml vin rosu sec
- 4 frunze de chimen proaspat
- 5 linguri patrunjel verde tocat
- 5 linguri busuioc proaspat tocat
- piper macinat
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata. Vinetele se taie in cuburi mari si se presara cu sare. Rosiile se curata de pielite, se scot semintele si se taie felii. Cepele, zuchini, ardeii si dovlecelul se taie, separat, cubulete. Intr-o tigaie se rumesc dovlecelul si zuchini, dupa care se rastroarna intr-un bol. Se calesc ardeii si se pun in bol. Se calesc si vinetele si se pun peste restul de legume. Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul, iar cand devine sticloasa se adauga vinul, apoi rosiile, chimenul si patrunjel tocat. Se fierbe la foc mic cam 10 minute, dupa care se adauga toate legumele si se lasa pe foc pana cand devin moi. Se iau de pe foc si se presara patrunjel tocat si busuioc, sare, piper si zeama de lamaie.
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!