Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg rosii coapte
- 2 ardei de diferite culori
- 1 vanata mare
- 1 lingura sare
- ¾ pahar ulei de masline
- 1 dovlecel
- 1 zuchini
- 2 cepe mari
- 3 catei mari usturoi
- 100 ml vin rosu sec
- 4 frunze de chimen proaspat
- 5 linguri patrunjel verde tocat
- 5 linguri busuioc proaspat tocat
- piper macinat
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata. Vinetele se taie in cuburi mari si se presara cu sare. Rosiile se curata de pielite, se scot semintele si se taie felii. Cepele, zuchini, ardeii si dovlecelul se taie, separat, cubulete. Intr-o tigaie se rumesc dovlecelul si zuchini, dupa care se rastroarna intr-un bol. Se calesc ardeii si se pun in bol. Se calesc si vinetele si se pun peste restul de legume. Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul, iar cand devine sticloasa se adauga vinul, apoi rosiile, chimenul si patrunjel tocat. Se fierbe la foc mic cam 10 minute, dupa care se adauga toate legumele si se lasa pe foc pana cand devin moi. Se iau de pe foc si se presara patrunjel tocat si busuioc, sare, piper si zeama de lamaie.

Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat