O reteta simpla si gustoasa de ciuperci gratinate

Ingrediente:

  • ciuperci champignon de o marime potrivita – 400 g
  • ceapa- o buc. potrivita
  • usturoi – 5 catei
  • sunca – 100 g
  • smantana – 100 ml usoara/ 50 ml grasa
  • cascaval / telemea – 100 g
  • patrunjel – jumatate de legatura
  • ulei- 2 linguri pentru calit
  • sare si piper dupa gust.

Portii: 5

Ciupercile sunt nelipsite de la o masa festiva. Ciupercile din checul aperitiv, cele din sarmelele de post, dar niciodata nu am gatit ciupercile umplute si gratinate cu cascaval sau telemea. Astfel pusa pe fapte, am cautat mai multe retete si imbanandu-le pe toate am obtinut una noua. Ciupercutele umplute sunt foarte satioase, iar sucul ce il lasa in timpul pregatirii are un gust deosebit. Avantajul lor este timpul scurt de pregatire, iar produsul final este pe masura asteptarilor.

1. Pentru inceput, am spalat ciupercile, le-am scos piciorusele si le-am pus la storc cu caciulitele in jos.

2. Dupa aceasta am pregatit o umplutura pentru ele astfel: intro tigaie cu doua linguri de ulei am pus ceapa tocata marunt la calit, mestecand am adaugat si usturoiul curatat si tocat marunt. Atentie la timpul alocat pentru calitul usturoiului! In maxim un minut se arunca si sunca taiata cubulete, dupa care se mai lasa inca 5 min sub capac la un foc potrivit. Spre final adaugam si smantana, miscoram focul putin si asteptam pana scade apa de la compozitie. Ulterior, luam tigaia de pe foc, punem patrunjelul tocat marunt un varf cutit de sare si un praf de piper.

3. Din compozitia formata umplem ciupercile stoarse si le punem intr-o tava cu hartie pentru copt.

4. Deasupra ciupercilor umplute punem cascavalul sau telemeaua data prin razatoare cu ochiurile cele mai mici.

5. In cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, asezam tava si le tinem 20 min. Nu-i asa ca-i usor? Va urez pofta buna!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri