Cozonac nemtesc

12:06, 14 Iunie 2011 publicat în Retete culinare

Un cozonac specific nemtesc, numit Stollen, cu un gust si o aroma deosebite, plin cu nuci, coaja de citrice confiata si stafide, foarte usor de preparat in comparatie cu cozonacul moldovenesc, pentru ca nu necesita framantare.

INGREDIENTE:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • 50 g stafide
  • 3-4 linguri nuci maruntite
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de portocala
  • lamaie confiate.

PREPARARE:

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...

Se mixeaza galbenusurile cu 100 g zahar, se adauga untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de zahar. La final se incorporeaza faina. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, pentru 40-45 minute. Se scoate din forma si cand este rece se pudreaza cu zahar farin.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com

Citeste si:
Rețetă de primăvară: sufleu de urzici la cuptor
Rețetă de primăvară: sufleu...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri