Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 500 g faina
- 150 g margarina
- 1 ou intreg
- 100 g zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 10 linguri de smantana
Crema:
- 500 ml lapte
- 2 linguri de faina
- 200 g unt
- 250 g zahar pudra
- coaja si zeama de la o lamaie
- dulceata de visine
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: se amesteca oul cu zaharul, se adauga margarina, apoi treptat faina, bicarbonatul si smantana.Se framanta bine pana se obtine un aluat lipicios. Coca se imparte in 4, se intind foile si se coc pe dosul tavii. In timp ce se coc foile se pregateste crema: laptele se amesteca cu cele 2 linguei de faina, dupa care se pune la foc, cam 2 minute, sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca. Se freaca bine untul cu zaharul, iar apoi se adauga coaja si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racit laptele se amesteca cu aceasta compozitie si se aranjeaza prajitura. Se asaza prima foaia, se intinde un strat de crema, deasupra a doua foaie, se intinde un strat de dulceata, urmeaza a treia foaie, un strat de crema si ultima foaie. Deasupra se poate presara zahar vanilat.
Va recomandam si aceasta reteta de prajitura!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?