Prajitura mimoza, o prajitura excelenta cu crema si dulceata de visine.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 g faina
  • 150 g margarina
  • 1 ou intreg
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 10 linguri de smantana

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • dulceata de visine

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul: se amesteca oul cu zaharul, se adauga margarina, apoi treptat faina, bicarbonatul si smantana.Se framanta bine pana se obtine un aluat lipicios. Coca se imparte in 4, se intind foile si se coc pe dosul tavii. In timp ce se coc foile se pregateste crema: laptele se amesteca cu cele 2 linguei de faina, dupa care se pune la foc, cam 2 minute, sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca. Se freaca bine untul cu zaharul, iar apoi se adauga coaja si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racit laptele se amesteca cu aceasta compozitie si se aranjeaza prajitura. Se asaza prima foaia, se intinde un strat de crema, deasupra a doua foaie, se intinde un strat de dulceata, urmeaza a treia foaie, un strat de crema si ultima foaie. Deasupra se poate presara zahar vanilat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Va recomandam si aceasta reteta de prajitura!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri