12:06, 10 Iunie 2011 publicat în Retete culinare

Prajitura Lamaita un desert delicios

Timp de preparare: 2 ore si 10 minute.

Pt aceasta prajitura, folosesc tava mare de la aragaz cu dimensiuni 28/40cm.

Citeste si:
5+1 Beneficii dovedite ale CEAIULUI Matcha
5+1 Beneficii dovedite ale...

Ingrediente:

Pt foi: avem nevoie de: 3 oua intregi, 8 linguri ulei, 8 linguri zahar, 6 linguri lapte fierbinte in care se dizolva 1 lingurita amoniu pt prajituri, faina cata cuprinde(aproximativ 550 - 600 grame, in functie de marimea oualor)

Citeste si:
De ce este bine să privim cerul nopții mai des: Lecții despre viață...
De ce este bine să privim...

Pt crema: avem nevoie de: 4 linguri faina, 2 linguri gris, 1/2 litru lapte, 250 grame zahar, 250 g unt(adica 1 pachet si jumatate), 1 lamaie(coaja razuita si zeama)

Pt pudrat: 2-3 linguri zahar pudra si o vanilie

Mod de preparare:

Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul se dezlipeste de pe maini. Impartim aluatul obtinut in 4 si coacem 4 foi pe dosul tavii.Dupa ce intindem foia o intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle. (Atentie, foile se coc destul de repede, cam 10 minute pt o foaie la cuptorul meu).

Preparam crema asa: 4 linguri faina + 2 linguri de gris + o parte din zahar(se procedeaza asa sa nu se faca cocolase amestecul inainte de a fi fiert) se amesteca bine apoi se inmoaie cu putin lapte rece. Totul se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte se fierbe cu restul de zahar, peste care adaugam amestecul de mai sus. Se fierbe totul la foc mic intrun vas bun, amestecand continuu sa nu se prinda creama. Fierberea se incheie cand crema se


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri