Este foarte simplu de facut, tot ce va trebuie este o bucata de aluat de patiserie (nu un pachet intreg), vreo 500 gr de branza de vaci, o mana de stafide (lasate la inmuiat in prealabil in rom sau cogniac), cam 200 gr de zahar, doua oua, esente de vanilie si rom.
Aluatul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul pana ajunge la o grosime de 2-3 mm, apoi il asezam intr-o tava rotunda unsa cu ulei si ii facem cateva impunsaturi cu furculita.
Facem compozitia...punem branza de vaci intr-un bol si adaugam ouale, zaharul, esentele si stafidele, dupa care amestecam energic pana se omogenizeaza bine.
Dupa aceea varsam continutul in tava peste aluat si cu o spatula il nivelam.
Pe deasupra eu am asezat niste fasii de aluat sa formeze un caroiaj, dar se poate pune si o foaie intreaga de aluat, tot cam la 2-3 mm grosime si impunsa cu furculita si unsa cu putin ou batut.
Se da la cuptor circa 35-40 de minute la foc mic sau pana se dogoreste pe deasupra.
Si gata!
Atentie, lasati-o sa se raceasca binisor inainte de servire.
Foarte gustoasa a iesit.
O zi buna!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”