IN ACEST ARTICOL:
O retete delicioasa de musaca cu vinete

De la supermarket si pana-n frigider, din frigider pana-n farfurie, "destinatia" alimentelor se tot schimba ... in supermarket am cumparat vinete in ideea sa le fac la cuptor sau prajite cu mujdei de usturoi; acasa m-am gandit ca poate le-as face o tocanita si pana la urma am facut o musaca :))

Au fost 3 vinete maricele si grasane, pe care le-am curatat, taiat felii de ~1,5 cm, le-am sarat si le-am lasat la scurs.

Restul ingredientelor:

  • 2 cepe rosii
  • 1/2 kg carne tocata - de porc - motiv pentru care nu i-am dat lui Toni din musaca; daca as fi folosit alta carne, n-ar fi fost nici o problema sa manance si ea
  • 2 oua
  • o cana lapte
  • o cana smantana
  • sare, piper, boia
  • putina verdeata
  • cascaval ras - nu stiu cat exact, cam o ceasca si jumatate as estima

Am condimentat carnea cu sare, piper, boia si verdeata si am amestecat-o cu ceapa tocata marunt; am pus pe foc la calit, intr-o tigaie mare cu capac, pana si-a schimbat culoarea si a inceput sa se rumeneasca un pic.

Din oua, lapte si smantana am facut un sos. Intr-o tava intinsa, am pus un strat de felii de vinete, apoi carnea si alt strat de vinete; am turnat sosul si am bagat la cuptor pentru 90 de minute, la 175 de grade; dupa vreo ora, am scos si am presarat pe deasupra cascavalul, ca sa faca o crusta frumoasa.

Destul de usor de facut, are un gust total diferit fata de musacaua cu cartofi; n-as putea sa spun daca mi-a placut mai mult decat cea de cartofi; sunt la fel de bune.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul Oanei Savu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri