De la supermarket si pana-n frigider, din frigider pana-n farfurie, "destinatia" alimentelor se tot schimba ... in supermarket am cumparat vinete in ideea sa le fac la cuptor sau prajite cu mujdei de usturoi; acasa m-am gandit ca poate le-as face o tocanita si pana la urma am facut o musaca :))
Au fost 3 vinete maricele si grasane, pe care le-am curatat, taiat felii de ~1,5 cm, le-am sarat si le-am lasat la scurs.
Restul ingredientelor:
- 2 cepe rosii
- 1/2 kg carne tocata - de porc - motiv pentru care nu i-am dat lui Toni din musaca; daca as fi folosit alta carne, n-ar fi fost nici o problema sa manance si ea
- 2 oua
- o cana lapte
- o cana smantana
- sare, piper, boia
- putina verdeata
- cascaval ras - nu stiu cat exact, cam o ceasca si jumatate as estima
Am condimentat carnea cu sare, piper, boia si verdeata si am amestecat-o cu ceapa tocata marunt; am pus pe foc la calit, intr-o tigaie mare cu capac, pana si-a schimbat culoarea si a inceput sa se rumeneasca un pic.
Din oua, lapte si smantana am facut un sos. Intr-o tava intinsa, am pus un strat de felii de vinete, apoi carnea si alt strat de vinete; am turnat sosul si am bagat la cuptor pentru 90 de minute, la 175 de grade; dupa vreo ora, am scos si am presarat pe deasupra cascavalul, ca sa faca o crusta frumoasa.
Destul de usor de facut, are un gust total diferit fata de musacaua cu cartofi; n-as putea sa spun daca mi-a placut mai mult decat cea de cartofi; sunt la fel de bune.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă