De la supermarket si pana-n frigider, din frigider pana-n farfurie, "destinatia" alimentelor se tot schimba ... in supermarket am cumparat vinete in ideea sa le fac la cuptor sau prajite cu mujdei de usturoi; acasa m-am gandit ca poate le-as face o tocanita si pana la urma am facut o musaca :))
Au fost 3 vinete maricele si grasane, pe care le-am curatat, taiat felii de ~1,5 cm, le-am sarat si le-am lasat la scurs.
Restul ingredientelor:
- 2 cepe rosii
- 1/2 kg carne tocata - de porc - motiv pentru care nu i-am dat lui Toni din musaca; daca as fi folosit alta carne, n-ar fi fost nici o problema sa manance si ea
- 2 oua
- o cana lapte
- o cana smantana
- sare, piper, boia
- putina verdeata
- cascaval ras - nu stiu cat exact, cam o ceasca si jumatate as estima
Am condimentat carnea cu sare, piper, boia si verdeata si am amestecat-o cu ceapa tocata marunt; am pus pe foc la calit, intr-o tigaie mare cu capac, pana si-a schimbat culoarea si a inceput sa se rumeneasca un pic.
Din oua, lapte si smantana am facut un sos. Intr-o tava intinsa, am pus un strat de felii de vinete, apoi carnea si alt strat de vinete; am turnat sosul si am bagat la cuptor pentru 90 de minute, la 175 de grade; dupa vreo ora, am scos si am presarat pe deasupra cascavalul, ca sa faca o crusta frumoasa.
Destul de usor de facut, are un gust total diferit fata de musacaua cu cartofi; n-as putea sa spun daca mi-a placut mai mult decat cea de cartofi; sunt la fel de bune.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie