De la supermarket si pana-n frigider, din frigider pana-n farfurie, "destinatia" alimentelor se tot schimba ... in supermarket am cumparat vinete in ideea sa le fac la cuptor sau prajite cu mujdei de usturoi; acasa m-am gandit ca poate le-as face o tocanita si pana la urma am facut o musaca :))
Au fost 3 vinete maricele si grasane, pe care le-am curatat, taiat felii de ~1,5 cm, le-am sarat si le-am lasat la scurs.
Restul ingredientelor:
- 2 cepe rosii
- 1/2 kg carne tocata - de porc - motiv pentru care nu i-am dat lui Toni din musaca; daca as fi folosit alta carne, n-ar fi fost nici o problema sa manance si ea
- 2 oua
- o cana lapte
- o cana smantana
- sare, piper, boia
- putina verdeata
- cascaval ras - nu stiu cat exact, cam o ceasca si jumatate as estima
Am condimentat carnea cu sare, piper, boia si verdeata si am amestecat-o cu ceapa tocata marunt; am pus pe foc la calit, intr-o tigaie mare cu capac, pana si-a schimbat culoarea si a inceput sa se rumeneasca un pic.
Din oua, lapte si smantana am facut un sos. Intr-o tava intinsa, am pus un strat de felii de vinete, apoi carnea si alt strat de vinete; am turnat sosul si am bagat la cuptor pentru 90 de minute, la 175 de grade; dupa vreo ora, am scos si am presarat pe deasupra cascavalul, ca sa faca o crusta frumoasa.
Destul de usor de facut, are un gust total diferit fata de musacaua cu cartofi; n-as putea sa spun daca mi-a placut mai mult decat cea de cartofi; sunt la fel de bune.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor