Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- 150 g faina
- 5 oua
- sare
Eu am facut reteta pe jumatate. Din cantitatile respective ies doua rulade. Se separa galbenusurile de albusuri si se bat spuma albusurile apoi se lasa la rece. Se fierbe la foc mic laptele impreuna cu untul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina in ploaie amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase. Dupa ce se omogenizeaza bine, se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Cand este aproape rece, se adauga galbenusele amestecand, iar la urma albusurile batute spuma.
Compozitia se da la cuptor la foc moderat spre iute intr-o tava de aragaz foarte bine unsa si tapetata cu faina sau se pune hartie de copt in ea. Este gata cand se rumeneste, dupa aproximativ 45-50 de minute, se scoate si se rastoarna pe un prosop umed. Se ruleaza blatul in prosop si se lasa rulat la racit. (Aici mi s-a terminat bateria camerei foto si am folosit telefonul mobil)
Apoi se umple cu pate de ficat de casa (amestecat cu putin unt, gogosari in otet maruntiti si castraveti murati maruntiti), ori pasta de branza (amestecata cu unt si marar tocat),sau chiar cu felii de sunca si masline si se servesc drept aperitiv.
Pofta buna! :)
Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com veti regasi mai multe retete delicioase
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară