O reteta delicioasa de rulada aperitiv

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • sare

Eu am facut reteta pe jumatate. Din cantitatile respective ies doua rulade. Se separa galbenusurile de albusuri si se bat spuma albusurile apoi se lasa la rece. Se fierbe la foc mic laptele impreuna cu untul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina in ploaie amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase. Dupa ce se omogenizeaza bine, se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Cand este aproape rece, se adauga galbenusele amestecand, iar la urma albusurile batute spuma.

Compozitia se da la cuptor la foc moderat spre iute intr-o tava de aragaz foarte bine unsa si tapetata cu faina sau se pune hartie de copt in ea. Este gata cand se rumeneste, dupa aproximativ 45-50 de minute, se scoate si se rastoarna pe un prosop umed. Se ruleaza blatul in prosop si se lasa rulat la racit. (Aici mi s-a terminat bateria camerei foto si am folosit telefonul mobil)

Apoi se umple cu pate de ficat de casa (amestecat cu putin unt, gogosari in otet maruntiti si castraveti murati maruntiti), ori pasta de branza (amestecata cu unt si marar tocat),sau chiar cu felii de sunca si masline si se servesc drept aperitiv.

Pofta buna! :)

Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com veti regasi mai multe retete delicioase


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri