Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 15 g drojdie
- sare
- 2-3 linguri ulei
- 150 g faina integrala
- 200 g faina alba
- 30 g soia cuburi
- 1 ceapa mica
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 10-12 masline
- 50 g porumb dulce
- 50 g ciuperci fierte
- 2 linguir pasta de tomate
- 200 ml suc de rosii
- ½ lingurita rozmarin
- 1 lingurita miere
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: drojdia se amesteca cu putina apa calda si cu sare. Se lasa la loc cald cam 15 minute, dupa care se adauga faina, uleiul si treptat apa calduta. Se amesteca usor pana se obtine un aluat elastic. Se lasa sa se dospeasca la loc cald. Intre timp se pregatesc ingredientele pentru pizza. Cuburile de soia se fierb in apa cu 2-3 foi de dafin, iar dupa ce s-au fiert, se taie feliute subtiri. Legumele si maslinele se taie feliute subtiri. Separat se amesteca pasta de tomate cu mierea, sucul de rosii si rozmarinul. Din aluatul care a crescut se intinde o foaie care se pune intr-o tava in care s-a presarat faina. Se da la cuptor doar 5 min, dupa care se scoate din cuptor si se unge uniform cu amestecul de tomate. Deasupra se presara cuburile de soia, legumele si maslinele taiate feliute, ciupercile si bobitele de porumb. Tava se da la cuptor si se lasa la foc mijlociu cca 30 min, rumenindu-se frumos.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă