Ingrediente blat:
- 250 gr unt moale
- 250 gr zahar
- 6 oua
- 350 gr faina
- 2 linuri cacao
- un plic praf copt
Ingrediente crema:
- 1 plic praf budinca vanilie(sau 3 linguri de amidon , 3 de zahar, vanilie)
- 100 gr zahar pudra
- 300 ml lapte
- 100 gr unt
- visine din compot scurse bine si curatate de samburi.
Mixam untul cu zaharul. Adaugam un ou si mixam in continuare. Nu-l adaugam pe al doilea pana cand nu l-am incorporat bine pe primul. Continuam la fel cu restul de oua. Adaugam si faina in ploaie amestecata cu praful de copt Impartim compozitia in doua parti egale. In una adaugam cele 2 linguri de cacao. Cealalta parte o turnam in tava tapetata sau cu foaie de copt. Deasupra turnam compozitia cu cacao, nivelam si deasupra presaram visinele. Coacem la foc 180 grade/350 F pentru circa 25 minute Intre timp, pregatim crema. Am pregatit budinca, am racit-o usor, am adaugat untul si zaharul amestecand repede totul Intindem in strat uniform crema, peste blatul racit si nivelam.Deasupra am ras ciocolata.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor