12:06, 7 Iunie 2011 publicat în Retete culinare

Surprinde-ti familia cu aceasta prajitura boema. Are un aspect deosebit si este extrem de delicioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
LONCOLOR o susține pe ROXEN la Eurovision Song Contest 2021
LONCOLOR o susține pe ROXEN...

Blat:

  • 5 oua
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina

Crema:

Citeste si:
'Când ni se întunecă sufletul, trebuie să-i aprindem o lumină.'...
\'Când ni se întunecă...
  • 1 ou
  • 150 g margarina
  • 350 g zahar
  • 4 linguri de ness
  • 500 ml frisca batuta
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare:

Se pregateste blatul. Se bat ouale cu zahar, se adauga treptat faina, cacao si apa. Se asaza intr-o tava si se coace la foc potrivit. Intre timp, se prepara crema. Se amesteca oul cu margarina, treptat se adauga zaharul si se pune pe aburi pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga ness-ul si dupa ce se raceste, se amesteca cu frisca batuta. Blatul se insiropeaza bine cu esenta de rom, se intinde crema si deasupra frisca batuta. Se da la rece, cateva ore. Se poate orna cu ciocolatata rasa.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri