Prajitura de ciocolata cu crema ganache

12:05, 19 Mai 2011 publicat în Retete culinare

O reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu crema ganache

Ingredientele pentru blat:

  • 200 gr ciocolata neagra(sau de lapte)
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina

Se topeste untul si ciocolata impreuna, pe foc, apoi se adauga galbenusurile frecate, se adauga faina amestecata cu zaharul si la urma albusurile batute cu un varf de cutit de sare. Albusurile se amesteca foarte usor in compozitie. Se toarna totul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 25 de minute la 200 grade C /400 f

Citeste si:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică
Cum să-ți serbezi ziua...

Ingredientele pentru crema ganache:

  • 300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte,jumate amaruie)
  • 300ml frisca lichida
  • 1 lingura cu unt

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la baia de abur,dupa care se lasa la rece 5 ore. Se bate cu mixerul pina rezulta o crema pufoasa. Se adauga lingura de unt si esenta de migdale.Se umple tortul.
Se da la frigider 2 ore,dupa care se serveste.

Citeste si:
O gustare dulce pentru Dragobete
O gustare dulce pentru Dragobete

Enjoy!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri