Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 tulpina de praz
- 1 radacina de telina
- 2 morcovi
- 200 g varza de Bruxelles
- 100 g conopida
- 100 g fasole verde
- 100 g mazare
- 1 lingura unt
- 1 ceapa
- 4 cartofi
- sare
- piper macinat
- 1 varf de cutit nucsoara
- 250 g fidea
- 100 g smantana
- 2 linguri patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Legumele se spala, se curata su se taie astfel: prazul - rondele, telina - cubulete, iar morcovii - felii subtiri. Se spala varza de Bruxelles si buchetelele de conopida si se lasa sa se scurga. Fasolea curatata si spalata se rupe in doua. Intr-o cratita se incinge ulei si se rumeneste ceapa taiata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati bucati potrivite, se calesc si ei cateva minute, dupa care se acopera cu zeama de zarzavat si se lasa pe foc sa dea in clocot. Se pun apoi pe rand si celelalte legume si se fierb pana ce sunt bine patrunse. Se condimenteaza ciorba cu sare, piper si nucsoara si se adauga fideaua. Se adauga smantana, se presara patrunjelul tocat si se serveste imediat.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”