Ciorba de legume

12:05, 19 Mai 2011 publicat în Retete culinare

O ciorba de legume foarte sanatoasa si simplu de preparat. Ciorba de legume este plina de vitamine si foarte hranitoare.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Lecitina: îmbunătățește memoria, imunitatea și sănătatea ficatului
Lecitina: îmbunătățește...
  • 1 tulpina de praz
  • 1 radacina de telina
  • 2 morcovi
  • 200 g varza de Bruxelles
  • 100 g conopida
  • 100 g fasole verde
  • 100 g mazare
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 4 cartofi
  • sare
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 250 g fidea
  • 100 g smantana
  • 2 linguri patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Legumele se spala, se curata su se taie astfel: prazul - rondele, telina - cubulete, iar morcovii - felii subtiri. Se spala varza de Bruxelles si buchetelele de conopida si se lasa sa se scurga. Fasolea curatata si spalata se rupe in doua. Intr-o cratita se incinge ulei si se rumeneste ceapa taiata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati bucati potrivite, se calesc si ei cateva minute, dupa care se acopera cu zeama de zarzavat si se lasa pe foc sa dea in clocot. Se pun apoi pe rand si celelalte legume si se fierb pana ce sunt bine patrunse. Se condimenteaza ciorba cu sare, piper si nucsoara si se adauga fideaua. Se adauga smantana, se presara patrunjelul tocat si se serveste imediat.

Citeste si:
Surse bogate de antioxidanți pentru anotimpul rece
Surse bogate de antioxidanți...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri