Ingredientele pentru blat:
- 200 gr ciocolata neagra(sau de lapte)
- 125 gr unt la temperatura camerei
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 4 linguri de faina
Se topeste untul si ciocolata impreuna, pe foc, apoi se adauga galbenusurile frecate, se adauga faina amestecata cu zaharul si la urma albusurile batute cu un varf de cutit de sare. Albusurile se amesteca foarte usor in compozitie. Se toarna totul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 25 de minute la 200 grade C /400 f
Ingredientele pentru crema ganache:
- 300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte,jumate amaruie)
- 300ml frisca lichida
- 1 lingura cu unt
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la baia de abur,dupa care se lasa la rece 5 ore. Se bate cu mixerul pina rezulta o crema pufoasa. Se adauga lingura de unt si esenta de migdale.Se umple tortul.
Se da la frigider 2 ore,dupa care se serveste.
Enjoy!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!