Ingredientele pentru blat:
- 200 gr ciocolata neagra(sau de lapte)
- 125 gr unt la temperatura camerei
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 4 linguri de faina
Se topeste untul si ciocolata impreuna, pe foc, apoi se adauga galbenusurile frecate, se adauga faina amestecata cu zaharul si la urma albusurile batute cu un varf de cutit de sare. Albusurile se amesteca foarte usor in compozitie. Se toarna totul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 25 de minute la 200 grade C /400 f
Ingredientele pentru crema ganache:
- 300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte,jumate amaruie)
- 300ml frisca lichida
- 1 lingura cu unt
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la baia de abur,dupa care se lasa la rece 5 ore. Se bate cu mixerul pina rezulta o crema pufoasa. Se adauga lingura de unt si esenta de migdale.Se umple tortul.
Se da la frigider 2 ore,dupa care se serveste.
Enjoy!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana