IN ACEST ARTICOL:
Asadar, doamnelor si domnilor, va prezint aripioarele cu scortisoara si nuci!

Am avut la dispozitie 10-12 aripi de pui (merg si alte parti anatomice ale puiului, cum ar fi copanelele, dar nu iese chiar acelasi lucru), praf de scortisoara (jumatate de lingurita), boabe de piper, coriandru si ienibahar, cateva cuisoare, sare, miezul de la trei nuci. Sa mai aveti la indemana bulion si miere. Si ceva rabdare, pentru ca le mancati peste doua-trei zile...
Aripile bine spalate se sareaza putin, apoi se pun peste ele condimentele - piperul, coriandrul, cuisoarele - si nucile, toate zdrobite. (Ideea de a poza totul pentru blog mi-a venit dupa ce incepusem procesul tehnologic, asa ca va scutesc de imaginea unor aripi nude de pui si trec deja la condimente.)

Dupa ce am amestecat bine aripile cu mixul de condimente, am pus deasupra amestecul de ketchup. Am avut de gand sa adaug doua-trei linguri de bulion si una de miere, dar, pentru ca nu am avut suficient bulion, am facut combinatia asta de ketchup dulce si picant.
Ametite bine in sosul de ketchup, condimente si nuci, aripile au ajuns intr-un castron (merge si o punga), in frigider, la macerat. A doua zi ar fi trebuit sa ajunga pe gratar, dar o schimbare de program a prelungit asteptarea cu o zi. Astfel ca, dupa doua zile si ceva de stat la macerat, le-am pus la perpelit pe gratar...

Nu stiu cat au stat aripile pe gratar. Sa intreb cat a durat totul nu are rost, pentru ca cine a pazit gratarul si aripile din care iesea suav miros de pui cu aroma dulceaga de scortisoara a salivat suficient de tare incat sa i se deformeze perceptia asupra timpului...

Luate de pe gratar, 9 din cele 12 aripioare s-au topit rapid in burtile a doi adulti si un copil, stropite din belsug cu sos de gogonele.

O masa copioasa si nu tocmai nesanatoasa as zice, chiar daca am scapat pe gratar si niste mici (din oaie si vita, nu din porc).

Nu sunt un mare fan al combinatiei dulce - sarat, dar aripile astea chiar sunt deosebite. La nevoie, pot fi puse si la cuptor, dar nimic nu se compara cu aroma dobandita dupa ce au stat la afumat pe gratar...

Mai multe retete delicioase veti gasi pe blogul bucatareli.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri