Aseara aveam chef de ceva dulce si cum nu aveam mai nimic prin casa cumparat, plus faptul important ca nu aveam nici lapte, am zis sa caut pe net vreo reteta fara lapte sau fara unt, cum sunt atat de multe.

Lapte nu aveam oricum, unt la fel – si oricum nu vreau sa folosesc unt pentru dulce (cum am vazut atat de mult pe net, plus am vazut oameni care gatesc cu margarina pentru copiii lor, ceea ce mi se pare infiorator). Evident, n-am gasit nimic pe net fara lapte sau fara unt/margarina, asa ca am fost iar nevoit sa ma adaptez . Dar vai, ce rau imi pare .
Cumparasem duminica migdale si astfel m-am gandit la niste biscuiți de casa.

Aveam si batoane de scortisoara, asa ca am macinat cam 100 de grame de migdale plus un baton de scortisoara. Odata obtinuta pudra de migdale si de scortisoara, am mai batut doua oua, am pus o lingurita de cacao, o lingurita de zahar, o lingurita de faina si apoi m-am jucat doua minute cu mixerul pentru a omogeniza amestecul.

Am asezat apoi amestecul in trei bucati separate in tava, peste hirtia de copt, am mai pus deasupra felii de mar rosu dulce si stafide, am dat 15 minute la cuptor la 200 de grade si asta a fost. Textura a fost asemanatoare cu cea a turtei dulci proaspete.

Delicios.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul foodblog.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri