Prima reteta pe care am pus-o in aplicare din cartea Italian One step at a time, a fost Spinach&Ricotta Crepes sau Crespelle di Spinaci sau Clatite cu spanac. Ne-a tentat aspectul final al produsului, aveam spanac proaspat cumparat, aveam ricotta. Zis si facut.

Am facut 8 clatite normale. Apoi, in tigaia de sosuri, am calit spanacul in doua linguri de ulei de masline, dupa aceea am adaugat 250 grame de ricotta si doua lingurite de mascarpone, un catel de usturoi, sare, piper proaspat macinat. Am amestecat totul pana la uniformizarea lactatelor.

Cand amestecul a fost gata, l-am intins peste clatite, am rulat clatitele, apoi le-am taiat in 4-5 bucati, potrivite/egale ca marime. Am pus apoi bucatile de clatite in picioare, intr-o tava unsa cu ulei de masline, una langa alta, inghesuite, ca doar asa au vrut sa stea la cuptor . Pe deasupra, am ras parmezan. 8-10 minute au stat la cuptor, pana cand s-a topit parmezanul si pana ce bucatile de clatite au devenit mai maronii. Am servit apoi cu pofta . Preparatul e delicios, insa foarte caloric si grasut. E bine sa-l serviti mai bine ca gustare, in portii de maximum 4, ca sa nu zic 3 bucatele de clatita umpluta. De reusit, va va reusi sigur. Pofta buna!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul foodblog.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri