O reteta delicioasa de salata de somon crud si castraveti

Munca pe care o fac de mai bine de 3 luni in restaurantul asiatic din Dublin isi pune ceva amprente pe mine, mai intense decat as fi crezut. In primul rand m-am obisnuit destul de mult cu iuteala, pe care o cam evitam in trecut. Apoi am ajuns sa vad si sa invat modalitati noi de preparare, in special atunci cand se face mancare pentru staff, si nu pentru clienti – cand totul este mai “europenizat”, macar un pic.

In restaurantul nostru servim foarte mult peste crud, fiindca servim sushi :) . Si daca servim sushi servim si sashimi. Si daca servim sashimi inseamna ca mancam si peste crud :) .

Mancati peste crud, obisnuiti? Sau nu suportati deloc ideea? Prin peste crud ma refer in special la ton si la somon, poate pestii cei mai predispusi la acest lucru. Mie imi plac foarte mult tonul crud, dar si somonul crud, si de fiecare daca cand am ocazia nu ii ratez.

Asa ca, dupa toate aceste influente care se sedimenteaza in mine saptamana de saptamana, acum cateva zile m-am gandit sa realizez acasa o salata rece, pe baza de somon crud si castravete, ca alimente principale. Ca marinare pentru somonul crud am folosit doua ingrediente de baza pentru astfel de operatiuni: zeama de lamaie (verde am pus, este mai aromata si mai fina) si uleiul de masline. Ca element exotic am preferat de aceasta data fulgii de chilli uscati, insa va sugerez, daca doriti alta varianta, sa folositi o lingurita de ghimbir proaspat, maruntit. Eu data viitoare asa voi face.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Ingrediente (o portie):

  • 100 grame fileu somon proaspat;
  • jumatate de castravete;
  • doua linguri ulei de masline;
  • zeama de la o lamaie verde;
  • doua fire ceapa verde;
  • un sfert lingurita fulgi chilli;
  • piper

Preparare:

Am taiat fasii subtiri din fileul de somon, am maruntit cele doua fire de ceapa verde, am stors zeama de la lamaia verde. O atentie speciala am dedicat-o castravetelui, pentru o metoda de curatare si taiere pe care am invatat-o de la munca, de la cheful de sushi.

Practic, ideea este ca trebuie eliminat miezul plin de seminte si de apa, care dauneaza unei salate, diluand puternic aromele. Si atunci se curata coaja cu ajutorul unui cutit mai mare, dimprejurul bucatii de castravete. Trebuie putina dexteritate daca faceti acest lucru, recunosc :) . Am curatat astfel primul strat, coaja mai exact, apoi am mai scos inca un strat de castravete, pana am ajuns la miez, pe care nu l-am folosit, deci. Apoi am taiat subtire, julien, cele doua coji de castravete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri