INGREDIENTE:
Pentru foaie:
- 4 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
Pentru umplutura:
- un pachet cu praf de crema de vanilie
- 200 ml lapte dulce
- 100 g smantana
- 3 linguri zahar farin
- esenta de vanilie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2-3 linguri cu fulgi de ciocolata
Pentru foaie:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor. Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins inainte.
Cat se face foaia, ne ocupam de crema:
Intr-un bol punem laptele,praful de crema, zaharul, smantana, zeama de lamaie si batem cu mixerul 3-4 min.
Cand crema s-a intarit adaugam fulgii de ciocolata ,esenta si amestecam.
Blatul copt , se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed. Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor. O lasam sa se raceasca putin apoi intindem crema. In continuare, cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.
Decoram rulada cu ciocolata topita si apoi o lasam la rece pana in momentul servirii.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!