INGREDIENTE:
Pentru foaie:
- 4 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
Pentru umplutura:
- un pachet cu praf de crema de vanilie
- 200 ml lapte dulce
- 100 g smantana
- 3 linguri zahar farin
- esenta de vanilie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2-3 linguri cu fulgi de ciocolata
Pentru foaie:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor. Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins inainte.
Cat se face foaia, ne ocupam de crema:
Intr-un bol punem laptele,praful de crema, zaharul, smantana, zeama de lamaie si batem cu mixerul 3-4 min.
Cand crema s-a intarit adaugam fulgii de ciocolata ,esenta si amestecam.
Blatul copt , se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed. Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor. O lasam sa se raceasca putin apoi intindem crema. In continuare, cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.
Decoram rulada cu ciocolata topita si apoi o lasam la rece pana in momentul servirii.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei