Prepara o reteta deosebit de fina si gustoasa: rulada cu carne de vita si legume. Rulada cu carne de vita si legume este foarte satioasa si aspectuoasa.

Dificultate:medie

Ingrediente:

  • 750 g carne de vita fara oase
  • 100 g grasime
  • 2 cepe
  • 1 felie mare de paine
  • 150 g slanina proaspata sau costita afumata
  • 1 morcov
  • ½ pahar lapte
  • 2 cesti supa de carne
  • 1 lingurita faina
  • 1 pahar vin
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 4 -5 felii groase cam de 0,5 cm. Se bat usor ca pentru snitele, se sareaza, se pipereaza si se lasa deoparte. Restul de carne se trece prin masina de tocat impreuna cu grasimea, ceapa taiata si inabusita si painea inmuiata in lapte sau apa. Se adauga sarea, foaia de dafin pisata, putina apa (dupa gust se poate pune si verdeata tocata marunt) si se amesteca bine. Pe un fund de lemn ud se aseaza feliile de carne (pregatite la inceput) cu marginile suprapuse putin, nedepasind lungimea tavii in care rulada se pune la cuptor. Deasupra se asaza umplutura, se netezeste putin, se ruleaza, se pune deasupra slaninuta taiata fasii, se leaga cu o sfoara ca sa nu se desfaca, dupa care se asaza in tava unsa cu grasime. In jurul ruladei, se pun rondele de morcov, de ceapa si o
crenguta de cimbru. Se toarna o ceasca de zeama de carne, se acopera tava cu un capac si se da la cuptor sa fiarba inabusit. Dupa o ora se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca. Cand este gata, se scoate rulada, se taie sforicica si se asaza pe un platou. Sosul ramas se amesteca cu faina, se toarna vinul si se pune sa mai dea un clocot. Se strecoara. Rulada taiata felii este servita cu sosul pus deasupra.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rulada cu carne de vita si legume.