Dificultate: redusa
Ingrediente:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

- 250 g de margarina
- 2 cani mari cu faina
- o cana cu apa
- o lingura zeama de lamiie
- 1/2 lingurita de sare
- 1 kg de mere
- zahar
- scortisoara
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pana se
omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l in frigider. Restul de faina combinati-l cu apa, zeama de lamiie si sare si framantati un aluat, batandu-l bine pana se desprinde de mana. Puneti aluatul pe masa,
presarati-l cu faina si lasati-l 10 minute acoperit. Intindeti din acesta o foaie, puneti-i in mijloc aluatul cu unt din frigider, acoperiti-l cu marginile si intindeti o foaie egal de groasa. Formati un dreptunghi si paturiti-l in trei, aducand capetele peste mijloc. Puneti la rece 15 minute si repetati operatia de doua ori. Din acest aluat pregatiti 3 foi de placinta de marimea tavii. Coaceti-le pe dosul tavii si lasati-le la rece. Pregatiti umplutura. Curatati merele, dati -le pe razatoarea cu gauri mari, puneti-le in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, adaugati 2 linguri de unt si scortisoara, omogenizati compozitia. Dupa 10 minute, descoperiti vasul si apa se evapora. Cand compozitia este rece, umpleti foile de placinta, taiati-le in bucati si pudrati-le cu zahar vanilat.
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...

Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră