Placinta cu mere

12:05, 11 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Un desert grozav: placinta cu mere. Placinta cu mere este extrem de gustoasa si usor de preparat.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică
Cum să-ți serbezi ziua...
  • 250 g de margarina
  • 2 cani mari cu faina
  • o cana cu apa
  • o lingura zeama de lamiie
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 kg de mere
  • zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat

Mod de preparare:

Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pana se
omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l in frigider. Restul de faina combinati-l cu apa, zeama de lamiie si sare si framantati un aluat, batandu-l bine pana se desprinde de mana. Puneti aluatul pe masa,
presarati-l cu faina si lasati-l 10 minute acoperit. Intindeti din acesta o foaie, puneti-i in mijloc aluatul cu unt din frigider, acoperiti-l cu marginile si intindeti o foaie egal de groasa. Formati un dreptunghi si paturiti-l in trei, aducand capetele peste mijloc. Puneti la rece 15 minute si repetati operatia de doua ori. Din acest aluat pregatiti 3 foi de placinta de marimea tavii. Coaceti-le pe dosul tavii si lasati-le la rece. Pregatiti umplutura. Curatati merele, dati -le pe razatoarea cu gauri mari, puneti-le in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, adaugati 2 linguri de unt si scortisoara, omogenizati compozitia. Dupa 10 minute, descoperiti vasul si apa se evapora. Cand compozitia este rece, umpleti foile de placinta, taiati-le in bucati si pudrati-le cu zahar vanilat.

Citeste si:
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...
Zeci de surprize de...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri