Dificultate: medie
Ingrediente:
- 750 g ficat
- 50 g slanina
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 1 paharel de vin
- 1 lingura bulion (sau 4 rosii)
- 2 cesti zeama de carne
- sare
- piper
- foaie de dafin
- 1 fir de patrunjel verde
- 1 fir de cimbru
Mod de preparare:
Se curata ficatul de pielita de deasupra. Se impaneaza cu cateva bucatele de slanina. Se freaca cu putin piper. Sare se pune numai la urma, cand ficatul este gata, deoarece altfel se intareste la foc. Se sterge cu un servetel, se pune intr-o cratita cu jumatate de lingura de unt sa se prajeasca pe ambele parti cateva minute, la foc iute. Separat se rumeneste o lingura de faina cu jumatate lingura de unt, se stinge cu zeama de carne amestecata cu vin, in care se pun o frunza de dafin, un fir de cimbru si unul de patrunjel. Se adauga o lingura de bulion sau rosii taiate in doua si fara seminte. Dupa ce a fiert totul impreuna se toarna peste ficat si se pune deasupra o foaie de hartie unsa cu unt. Se acopera si se fierbe inabusit la foc mic. Cand este gata, se aseaza ficatul pe farfurie, se taie felii, iar sosul curatit de grasime se trece prin sita, se potriveste de sare si se toarna deasupra.
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!