O retete delicioasa de prajitura Red Velvet

Ingrediente: 3 oua, 3 linguri de ulei, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, colorant alimentar rosu-carmin, o lingurita rasa de cacao, 300 g rahat, o lamaie mare, 100 g unt sau margarina, rom (sau esenta), 350 g frisca, zahar vanilat, praf de copt.

Ustensile: mixer, tava de 40/28 cm, hartie de copt.

Am facut un pandispan din albusurile mixate spuma cu zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile adaugate pe rand, apoi uleiul. Dupa aceea am scos putin din compozitie si am amestecat cu colorantul intr-o ceasca, pana cand am obtinut culoarea dorita, dar dupa colorare am adaugat si o lingurita rasa de cacao in aluat pentru a-i atenua nuanta galbuie, naturala.

Dupa aceea am turnat faina amestecata cu praful de copt, iar la urma 2 linguri de rom si am mixat la viteza 1 pana la omogenizare. Aluatul l-am pus in tava pe hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la foc potrivit. Nu este mult aluat, pentru ca acest blat trebuie sa iasa subtire ca un blat de tort. Am facut testul cu scobitoarea si dupa ce a fost gata, l-am lasat la racit in tava.
Intre timp am facut crema de rahat: rahatul dat prin masina de carne, impreuna cu coaja de lamaie si cu lamaia decojita de partea alba si taiata bucatele, apoi totul amestecat bine cu 100 g de margarina sau unt la temperatura camerei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Dupa ce blatul s-a racit, am indepartat hartia de copt si l-am taiat in 3 bucati egale, pe care le-am umplut cu crema si le-am suprapus, asezand prajitura intr-o alta tava. Am imbracat prajitura intr-un start de frisca, iar cu restul de frisca am ornat pe deasupra.

Am dat la rece 2 ore, apoi am portionat si am servit.

Pofta buna! :)

Aceasta varianta este personalizata. Diverse retete Red velvet gasiti pe net. Am vrut sa iasa o prajitura usoara si gustoasa. Vreau sa va spun ca si mie mi-a placut :))

Mai multe retete interesante puteti regasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri