De multe ori dau cate o ocheada in trecut si incerc sa imi aduc aminte de mancarurile simple care mi-au acompaniat copilaria si care mi-au placut tot timpul sa le savurez in tihna.

Una din ele este un desert simplu care cred ca multi dintre dvs. l-ati servit si il adorati, gris cu lapte si topping de dulceata.

Dupa cum spuneam este super simplu de facut:

Am pus la fiert cam 500ml de lapte, cand ajunge in punctul de fDesertul copilariei. Reteta desertul copilarieiierbere, invartind cu telul am adaugat 4 linguri de zahar si cam 4-5 linguri de gris. Am amestecat la foc mic in continuu pana am obtinut o consistenta cremoasa.
Am mai pus si o lingurita de esenta de vanilie, iar apoi am varsat in boluri mici peste care am presarat putina dulceata de visine. Probabil ca unii dintre dvs. o lasa la racit si o servesc ca pe o budinga, dar eu intotdeauna l-am mancat cald, amestecand cu dulceata.
Am avut si musafiri de primavara, la geam... :)

Pe blogul foodquicklygood.blogspot.com puteti gasi mai multe retete delicioase


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul copilariei: Gris cu lapte si topping cu dulceata.